No.2

År:

Pågående

Kund:

Privat

Plats:

Mellbystrand

På en fantastisk tomt längst Mellbystrands frontlinje har vi getts äran att ta fram ett förslag till en villa som tar till vara på omgivningens potential. 

Ett envåningshus som i sin exklusiva enkelhet öppnar upp sig med fönster från golv till tak parallellt med havets kustlinje. Som med generöst takutsprång skyddar mot solens starkaste timmar och som förlänger det invändiga rummet  vidare till uteplatsen som vetter ut mot havet. Ett hus med en material-palett som återspeglar kustens naturliga och jordiga toner. 

Husets utformning ger utrymme till olika scenarios beroende på dygnets timmar. En social oas i husets mittpunkt med kök och vardagsrum som består av metersvida glaspartier där solnedgången återskapar ett skådespel för husets gäster. En omgång bastu efter årets första dopp med sanddynor som närmsta granne. Eller en morgonkaffe under pergolan på husets östliga sida med genomsikt tvärs genom huset där man återigen möts av havet. 

Helt enkelt ett husförslag som försöker utnyttja tomten till dess fulla potential men återge ett ödmjukt intryck till resterande omgivning.

Se bilder från projektet

©2022
VIZCON ARKITEKTER
No items found.

Kom i kontakt med oss

Vill du starta ett projekt tillsammans? Hör av dig till oss.

Kontakta oss