No.3

År:

Pågående

Kund:

Falsterbo Strandbad

Plats:

Vellinge kommun

Falsterbo har sedan länge varit känt för sin unika natur- och kulturvärden. Under hösten 2021 gav Vellinge kommun chansen till en markanvisningstävling gällande ett nytt hotell i hopp om ett förslag som skapar mervärde och samspelar med dess omgivning. Ästad Vingård stod som aktör för hotellet, Norm Architects för arkitekturen och Brixly och Treano bygg AB som byggbolag. Vizcon blev tillfrågade att tillhandahålla bollplank inom arkitekturen och att realisera de koncept som togs fram av Ästad och Norm, i form av ritningar, 3D-modeller och visualiseringar. 

Tanken var att skapa en destination som är ärlig mot platsens naturliga förutsättningar, med möjlighet att förstärka detta till en större upplevelse. Vi såg framför oss en destination som bygger på den skandinaviska arkitekturen och designen, som får samspela med havet, tallarna och de befintliga byggnaderna. En plats man besöker för avkoppling och nya intryck, oavsett om man bor i Vellinge eller Hamburg. Genom att kombinera befintlig natur med spa, hotell, konferens och två restauranger ville vi skapa en unik och avkopplande weekendupplevelse som få kan erbjuda – och som lockar gäster året runt. 

Den arkitektoniska idén för detta spa-hotell återspeglar platsens anda. Denna unika kustlinje med sanddynor som skyddas av högresta nakna tallar skapar ett rytmiskt och arkitektoniskt rum som återspeglas i byggnadens struktur med träbalkar som karaktäriserar hotellet både utvändigt som invändigt. Genom detta samspelar byggnaden på ett symbolisk sätt med sin omgivande tallskog. 

Se bilder från projektet

©2022
VIZCON ARKITEKTER
No items found.

Kom i kontakt med oss

Vill du starta ett projekt tillsammans? Hör av dig till oss.

Kontakta oss